To top
22 Ιούν

Forest Bathing

Υπάρχουν νέες τάσεις και μόδες στο χώρο της ευεξίας που έρχονται και παρέρχονται, η σοφία όμως της φύσης δεν παρακμάζει ποτέ. Ένας περίπατος στο δάσος είναι χωρίς αμφιβολία αναζωογονητικός. Η μυρωδιά των βρύων και των δέντρων, το θρόισμα των φύλλων, το φως του ήλιου που στριμώχνεται ανάμεσα στα φύλα, ο καθαρός αέρας. Εμείς, το χαλαρό περπάτημα, οι ήχοι του δάσους και το αίσθημα ηρεμίας που αποκομίζουμε από αυτό. Welcome to “Forest Bathing”. Έναν νεολογισμό που προέρχεται από την Ιαπωνική φράση shinrin-yoku (κολύμβηση στο δάσος) και σημαίνει αφομοιώνω την ατμόσφαιρα της φύσης.

Τι είναι το Forest Bathing;

Υπόσχεται μια συναρπαστική εμπειρία – όχι στο νερό αλλά σε δασικές εκτάσεις – ένα ήρεμο περπάτημα κατά τη διάρκεια του οποίου συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις και ο άνθρωπος συνδέεται με τη φύση. O όρος επινοήθηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση το 1982, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους Ιάπωνες να ακολουθήσουν έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής και να μειώσουν τα επίπεδα του άγχος. Διαπιστώθηκε ότι όσοι ξόδεψαν χρόνο σε χώρους πρασίνου, δασικές εκτάσεις ή πάρκα, είχαν σημαντικά αυξημένη μείωση της αρτηριακής πίεσης, σημαντικά βελτιωμένη συγκέντρωση και χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης. Στις μέρες μας, αντιμετωπίζοντας την αγχωτική ζωή στη πόλη και ταυτόχρονα την κρίση COVID-19, η ανάγκη για πιο φυσικούς και βιώσιμους τρόπους ζωής και οι πρακτικές ευεξίας, ακμάζουν. Τι γίνεται όμως όταν δεν είναι εφικτή η πρόσβαση σε ένα πάρκο ή δάσος; Για να επανασυνδεθείτε με τη φύση, να φτάσετε στην ευεξία αλλά και να επωφεληθείτε σε καλλυντικό επίπεδο από τα πολύτιμα συστατικά του δάσους, η επιστήμη της ομορφιάς έχει τα δικά της μέσα.

Το δάσος σε μπουκάλι

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε ένα δάσος αυτό που έχει τη μεγαλύτερη επίδραση είναι τα αρώματα που εκπέμπουν τα δέντρα. Έχει αποδειχθεί ότι η μυρωδιά που αναδύουν ορισμένα απο αυτά, δρουν θετικά στο ανοσοποιητικό ενώ βοηθούν στην μείωση της κατάθλιψης και του άγχους. Από την άλλη, η αίσθηση της όσφρησης έχει την ικανότητα να διαχωρίζει 10.000 διαφορετικές μυρωδιές. Φανταστείτε λοιπόν ότι ένα οσφρητικό ερέθισμα πυροδοτεί μια σειρά από ενέργειες που ενεργοποιούν στο σύνολο τους διάφορες εγκεφαλικές δομές. Κατά συνέπεια αποτελεί και τον πιο εύκολο τρόπο ώστε μυρίζοντας ένα άρωμα να μεταφερόμαστε νοητά σε ένα καταπράσινο δάσος. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την αναζωογόνηση και την ευεξία που νοιώθει κανείς έπειτα από μια βόλτα στο δάσος. Ωστόσο, ένα άρωμα με νότες που βασίζονται στα θεραπευτικά αρώματα της φύσης _όπως σανδαλόξυλο, ευκάλυπτο, πεύκο και κέδρο_ αποτελεί πάντα μια καλή εναλλακτική λύση. 

Η σοφία της φύσης σε βαζάκι

Η αξία των ωφέλιμων συστατικών του δάσους δεν θα μπορούσε να μην αφυπνίσει την κοσμητολογία. Το αιωνόβιο δένδρο που «θριαμβεύει» στη Μεσόγειο για περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια χρόνια, η Μαύρη Πεύκη είναι ο χαμαιλέοντας της φύσης. Επιβιώνει στις βουνοκορφές σε συνθήκες κρύου, ζέστης και ξηρού κλίματος. Αντέχει ακόμα και τη μολυσμένη αστική ατμόσφαιρα. Η εταιρεία Korres αποτελεί την πρώτη εταιρεία  καλλυντικών που αποκωδικοποίησε τα οφέλη και τους ισχυρούς αμυντικούς μηχανισμούς της Μαύρης Πεύκης. Πρόκειται για ένα συστατικό που η Korres ανακάλυψε και εισήγαγε στην παγκόσμια «βίβλο» των καλλυντικών συστατικών (INCI) και το οποίο πρώτη φορά αξιοποιήθηκε σε καλλυντική φόρμουλα. Το εκχύλισμα της είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, ενισχύει τον επιδερμικό ιστό, συσφίγγει την επιδερμίδα και αποτελεί το βασικό συστατικό της συσφιγκτικής σειράς Μαύρη Πεύκη 4D Bio-Shapelift.

Συσφικγτική κρέμα προσώπου Black Pine 4D Bio-Shapelift, Korres

Eleni Skalkotou
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.