To top
12 Ιούν

Face to Face

Τα μάτια της λάμπουν όταν μιλάει για την δουλειά της. Η αρμονία που εκπέμπει όταν παραδίδει μαθήματα, είναι σαν μια αόρατη αύρα που σε κάνει να επανασυνδέεσαι με κάθε χιλιοστό του προσώπου σου. Άφησε πίσω την καριέρα της στον κόσμο της ομορφιάς, αλλά παρέμεινε με έναν διαφορετικό τρόπο, εκείνον που αντανακλάται μέσα από τη γυμναστική των 57 μυών του προσώπου. Η Face Yoga expert Αρετή Καφαντάρη, είναι η ιδρύτρια του Face Yoga For All και σύμβουλος ολιστικής διατροφής. Με άλλα λόγια, ο άνθρωπος που μας μαθαίνει μια εναλλακτική μέθοδο αντιγήρανσης η οποία μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα της καλλυντικής φροντίδας και των θεραπειών.

-Τι ήτανε αυτό που σε ενέπνευσε να ασχοληθείς με την Face Yoga; Σε επηρέασε στην απόφαση σου το γεγονός ότι για πολλά χρόνια ήσουν στο χώρο της ομορφιάς;

Ναι σίγουρα με επηρέασε. 18 χρόνια μέσα στα καλλυντικά, πάντα αναζητούσα τρόπους για το πώς μπορώ να αντιμετωπίσω με φυσικό τρόπο τον “χρόνο”. Έτσι, μου γεννήθηκε η απορία, τι υπάρχει ανάμεσα στην επεμβατική χειρουργική και σε μια κρέμα.

Ο τρόπος που το ανακάλυψα ήταν τελείως τυχαίος. Το 2011, σε ένα ταξίδι μου στο Λονδίνο, είχα κλείσει ραντεβού για να κάνω μασάζ. Την ώρα που περίμενα τη σειρά μου, μου έδωσαν ένα χαρτάκι και με ρώτησαν αν θα με ενδιέφερε να παρακολουθήσω μια παρουσίαση face yoga.

“Αυτό είναι!”, σκέφτηκα! Από την ώρα που πήρα το χαρτάκι μέχρι την ώρα που πήγα στην παρουσίαση, νόμιζα ότι ζούσα σε ένα παράλληλο σύμπαν. Είδα την παρουσίαση, ξεκίνησα να κάνω μαθήματα ασταμάτητα στην Αγγλία, μετά συνέχισα την εκπαίδευσή μου σε Αγγλία, Αμερική και Ιαπωνία και παράλληλα έκανα ότι μπορούσε να βοηθήσει συμπληρωματικά, όπως μασάζ και βελονισμό.

-Ποια είναι τα οφέλη της Face Yoga;

Η Face Yoga είναι ο πιο φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος αντιγήρανσης του προσώπου και του λαιμού αλλά και πρόληψη. Η Face Yoga έχει να κάνει κυρίως με την υγεία της μυικής κατάστασης του προσώπου μας. Το να γυμνάσω το πρόσωπό μου είναι επιτακτική ανάγκη για να μπορώ να εκφράζομαι.

  • Μειώνει τις ρυτίδες
  • Συσφίγγει το δέρμα
  • Ενεργοποιεί το κυκλοφοριακό και λεμφικό μας σύστημα
  • Τονώνει το δέρμα
  • Βοηθάει στην απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης

Το πιο σημαντικό όμως για εμένα είναι ότι η Face Yoga έχει μια τεράστια δύναμη να αλλάζει εντελώς την ψυχολογία σου και την εικόνα που έχεις για το πρόσωπό σου.

Μεγαλώνοντας, παίρνουμε μια απόσταση από το πρόσωπό μας. Φοβόμαστε τη στιγμή που θα το δούμε στον καθρέφτη να αλλάζει. Αρχίζουμε και έχουμε μια περίεργη σχέση μαζί του, γιατί οι πρώτες ρυτίδες και η πρώτη χαλάρωση αποτελούν ενδείξεις ότι μεγαλώνουμε.

Με τη face yoga έχουμε μια καθημερινή εμπλοκή με το πρόσωπό μας, το αγγίζουμε, το κινούμε, το γυμνάζουμε. Αρχίζουμε και παίρνουμε την ικανοποίηση του να αισθανόμαστε πολύ όμορφα μέσα σε αυτό, νιώθοντας απόλυτη αυτοπεποίθηση!

-Οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται καθημερινά και για πόση ώρα;

H Face Yoga χρειάζεται να της αφιερώσουμε μόλις 5-10 λεπτά κάθε ημέρα με τις κατάλληλες ασκήσεις για το δικό μας πρόσωπο.

-Έπειτα από πόσο καιρό αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα;

Με αυτήν τη ρουτίνα θα αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα σε 4-6 εβδομάδες. Αλλαγή στην όψη θα δούμε σε 3-5 μέρες το πολύ. Είναι πολύ απλό και, όταν κάποιος το συνηθίσει, μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας του. Οι μύες του προσώπου είναι πολύ μικροί γυμνάζονται πολύ γρήγορα, αλλά θέλει επιμονή και συνέπεια!

Η Face Yoga είναι μόνο για γυναίκες;

Η Face Yoga είναι για όλους! Γυναίκες και άντρες.

Υπάρχουν διαφορετικές ασκήσεις για κάθε ηλικία; Ιδανικά  πότε πρέπει κάποιος να ξεκινάει face yoga;

Ναι και βέβαια! Κάθε πρόσωπο έχει τις δικές του ανάγκες και τις δικές του συνθήκες διαβίωσης άρα και τις δικές του ασκήσεις για να δει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν έχει ηλικία που πρέπει κάποιος να ξεκινήσει αλλά όπως σε όλα τα πράγματα η πρόληψη (δηλαδή από την ηλικία των 27-30) είναι πάντα καλύτερη από την αντιμετώπιση.

Και ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κάποιος είναι με ένα ιδιαίτερο μάθημα όπου κάνουμε χαρτογράφηση του προσώπου για να δούμε τις ανάγκες και φτιάξουμε εξατομικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων.

-Τι είναι αυτό που σου δίνει εσένα προσωπικά η face yoga;

Αυτό που σου έγραψα και παραπάνω, είναι η σύνδεση που έχω με το πρόσωπο μου. Σε κάθε μου έκφραση μπορώ να ελέγξω το πρόσωπο μου, ξέρω από που θα κινηθεί ώστε να μπορώ να το ενδυναμώνω και όχι να το τσαλακώνω. Και το πιο σημαντικό είναι ότι αγάπησα το πρόσωπο μου ακριβώς όπως είναι και νιώθω πολύ πιο όμορφα από ποτέ.

face yoga είναι η φυσική εναλλακτική του botox;

Όταν το botox γίνεται για πρόληψη σίγουρα είναι η εναλλακτική του και πολύ πιο αποτελεσματική.

Επίσης το botox μπορεί να συνδυαστεί με την Face Yoga για να παρατείνουμε το αποτέλεσμά του ή να φύγουμε σταδιακά από αυτό, πάντα βέβαια μέ ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

-Πόσο απαραίτητα είναι τα beauty gadgets όπως το jade roller, gua sha και τα freeze tools σε συνδυασμό με τη face yoga ή μόνα τους;

Δεν θα τα έλεγα απαραίτητα αλλά περισσότερο συμπληρωματικά. Η Face Yoga ενεργοποιεί το μυικό σύστημα ενώ τα beauty gadget το δέρμα. Ο συνδυασμός τους όμως μας δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Σε όλα τα μαθήματα Face Yoga στο τέλος κάνουμε και μασαζ με beauty gadget.

-Ποιος είναι ο δικός σου ορισμός της ομορφιάς;

Η ομορφιά είναι οι εσωτερικές μας μελωδίες και αποχρώσεις.

-Πως φροντίζεις την επιδερμίδα σου;

Με πολλά, η αλήθεια είναι, και διαφορετικά προϊόντα. Τα βήματα απλά: Καθαρισμός – Τόνωση – Ενυδάτωση αλλά με προϊόντα που αλλάζω συχνά βάση των αναγκών του δέρματος μου αλλά και του περιβάλλοντος που είμαι.

Μου αρέσει, όπως και σε όλες μας, να αγοράζω και να δοκιμάζω καινούργια προϊόντα αλλά συνήθως γυρίζω πίσω σε αυτά που το δέρμα μου έχει αγαπήσει.

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου quote;

Happy is the new rich!

-Η καλύτερη συμβουλή που έχεις λάβει;

Αν ονειρευτείς θα πετύχεις και αν πετύχεις θα ξανάονειρευτείς:

-Πότε νοιώθεις πραγματικά όμορφη;

Όταν γελάω με την καρδιά μου!

-Πες μας ένα από τα δικά σου μυστικά ομορφιάς;

Αν πω η Face Yoga μάλλον δεν μετράει, γι’ αυτό θα πω το seven skin method! Μπορεί να μην είναι πάντα 7 επίπεδα αλλά σίγουρα το toner, που οι περισσότερες δεν το έχουμε στην καθημερινότητά μας, για εμένα είναι το μυστικό της ομορφιάς μου.

-Αν η face yoga ήτανε προϊόν ομορφιάς ποιο θα ήτανε;

Μια σειρά σέρουμ βιταμινών! Γιατί αυτό είναι η Face Yoga, η φυσική ενίσχυση της ομορφιάς μας.

Επισκεφθείτε το  www.faceyogaforall.gr και επικοινωνήσετε με την κα Καφαντάρη για να μάθετε ακόμα περισσότερα για την Face Yoga ή στο You Tube: Face Yoga with Areti Kafantari

Eleni Skalkotou
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.