To top
13 Ιούν

Άδεια ομορφιά

Ηανακύκλωση στο ξεκίνημά της, ήταν μία κίνηση καλής θέλησης για όλους. Στη συνέχεια έγινε συνήθεια και κατέληξε να είναι η καλή πράξη της καθημερινότητάς μας. Η προστασία του περιβάλλοντος, για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει, πλέον δεν περιορίζεται μόνο στις καθαρές πόλεις αλλά αντανακλά μια ευρύτερη κουλτούρα που συνδέεται με την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη.  Το γεγονός πως ο κύκλος ζωής των πραγμάτων πρέπει να μεγαλώνει και να παίρνει νέες μορφές και χρήσεις δεν αποτελεί μόνο θέμα συνείδησης, αλλά κάτι παραπάνω από βασική προϋπόθεση για την προστασία του περιβάλλοντος και του μέλλοντος μας. Για την εταιρεία Korres, η εξέλιξη δεν σταματά  και οι προκλήσεις στον τομέα διαδέχονται η μία την άλλη. Έτσι, σε έναν πλήρη κύκλο αξιακών επιλογών, η Korres δημιουργεί από το “άδειο” μία νέα “όμορφη” διάσταση.

Recycle Lab

Από τη φύση στην επιδερμίδα και ξανά πίσω. Αυτή τη διαδρομή ακολουθούν τα 6 KORRES Labs που εκφράζουν το όραμα ενός πλήρους κύκλου αξιακών επιλογών: Soil Lab, Extraction Lab, Molecular Lab, Formulation Lab, Design Lab και η πιο πρόσφατη προσθήκη, το Recycle Lab. H Korres εμπνεύστηκε το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης στο Φαρμακείο, με ενδιάμεσο σταθμό τη μονάδα ανακύκλωσης και δίνει στην “άδεια ομορφιά”, στις άδειες συσκευασίες καλλυντικών, μία νέα διάσταση.

Στο Recycle Lab οι άδειες συσκευασίες παίρνουν διαφορετική μορφή, γίνονται εικαστικά ή χρηστικά αντικείμενα, αποκτούν μία δεύτερη ευκαιρία και γίνονται πάλι στοιχείο της καθημερινότητας. Με αυτόν τον τρόπο η Korres κλείνει τον πλήρη κύκλο αξιακών επιλογών που αποτελεί την πυξίδα της και για κάθε κομμάτι αυτού του κύκλου καθίσταται η ίδια υπεύθυνη.

“Πρόκειται για μία μονάδα που δίνει δεύτερη ευκαιρία σε χαρτί, γυαλί και πλαστικό. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης συλλέγουμε άδειες συσκευασίες καλλυντικών και τις μετατρέπουμε ξανά σε πρώτη ύλη ή σε art αντικείμενα που επιστρέφουν στα χέρια όσων ανακυκλώνουν.
Πρόκειται για ένα εργαστήριο ανακύκλωσης, με γραμμές διαλογής, ταξινόμησης, πλύσης, επεξεργασίας και διαμόρφωσης του υλικού σε δικά μας καλούπια. Ένα εργαστήριο βιωσιμότητας, ένα μονοπάτι για έναν καθαρότερο πλανήτη, η επιλογή του να συνυπάρχεις αρμονικά με τη φύση”. -Κωνσταντίνα Αγγέλη, Head of Sustainability, Korres

Ο κύκλος

“Απλά ακολουθούμε τη συνείδησή μας. Έχουμε δημιουργήσει έναν κύκλο. Από τη γη και το σπόρο, στο βότανο, στην εκχύλιση, στην έρευνα και στη φόρμουλα, στο τελικό προϊόν και τελικά στην επιστροφή της άδειας συσκευασίας με μία νέα μορφή για χρήση είτε εικαστική ή πρακτική. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για κάθε στάδιο της διαδικασίας. Αυτός είναι ο πλήρης κύκλος των αξιακών επιλογών μας, είναι η δική μας εμμονή. Αυτή είναι η πυξίδα μας, σε ό,τι κάνουμε.” -Γιώργος Κορρές, Φαρμακοποιός & Ιδρυτής της Korres.

Τα βήματα συμμετοχής στο Korres Recycle Lab movement:

Οι ειδικοί κάδοι Korres Recycle Lab στους χώρους των φαρμακείων μας «προσκαλούν» όλους να επιστρέψουμε τις άδειες καλλυντικές συσκευασίες  (από πλαστικό, χαρτί, γυαλί). Η συμμετοχή είναι σημαντική στην επίτευξη ενός ευρύτερου κοινωνικού στόχου μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας. Γι αυτό ας κάνουμε όλοι μαζί το Recycle Lab ρουτίνα αγάπης για τον πλανήτη μας! Πώς;

  • Συλλέξτε τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών.
  • Επιστρέψτε και τοποθετείστε αυτές στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης KORRES Recycle Lab στα συνεργαζόμενα φαρμακεία (έχοντας ιδανικά καθαρίσει πρώτα τις συσκευασίες + ισιώσει τα χάρτινα κουτιά).
  • Σε κάθε 5 άδειες συσκευασίες KORRES αντιστοιχεί ένα δώρο. Πρώτο δώρο είναι η τσάντα ανακύκλωσης KORRES, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα δώρα KORRES + design αντικείμενα κατασκευασμένα από την ομάδα design της μάρκας με τα υλικά που επιστρέφετε εσείς για ανακύκλωση.

Bρείτε τα κοντινότερα σε εσάς Φαρμακεία που διαθέτουν τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης KORRES Recycle Lab, πατώντας το παρακάτω link:

https://gr.korres.com/el/recycle/recycle-map

Γνωρίζατε ότι…

Με ένα τόνο ανακυκλωμένου γυαλιού εξοικονομούμε ενέργεια αντίστοιχη με 135 λίτρα πετρελαίου.

Με την ανακύκλωση ενός τόνου χαρτιού σώζουμε τη ζωή 17 δέντρων.

Για να κατασκευαστεί ένα αλουμινένιο κουτί χρειάζεται τόση ενέργεια όση για να ακούσουμε ραδιόφωνο για 4 ώρες ή να δούμε τηλεόραση για 3 ώρες.

Το πλαστικό χρειάζεται 450 χρόνια για να αποσυντεθεί στη φύση.

Eleni Skalkotou
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.